ERÄPERINTEITÄ

ERÄPERINTEITÄ

Suomalainen eräperinne ja siihen liittyvät kädentaidot ovat häviävämässä lähes kokonaan keskuudestamme. Tarinankertojien elämänkaari on samassa vaiheessa ja kohta noita asioita löytää enää kirjoista ja museoista.

Näiden(kin) perinteiden katoaminen on alkanut harmittamaan tätä erämiestä siinä määrin, että ryhdyin nykyajan ´Paulaharjuksi´ ja etsin ihmisiä haastateltavaksi & rekvisiittaa kuvattavaksi mahdollisimman laajalla skaalalla. Tänä vuonna haarukoidaan olemassa oleva tarjonta ja ensi vuonna aloitetaan kuvaukset. Materiaalista tullaan tekemään aikanaan TV-sarja.

Mielenkiintoisia aiheita on paljon ja tässä muutamia esimerkkejä, joita ainakin tulemme dokumentoimaan mahdollisimman perusteellisesti: Erämiehen varusteet, tuli, luonnonmuona, majoitteet, metsästys ja kalastus. Esim. majoite-jakso avattuna sisältää mm. tällaisia asioita: havulaavu, loue, kota ja kintsi. Jos tämä projekti onnistuu hyvin sekä teknisesti, että taloudellisesti, niin toteutamme myös jatko-osia.

Toteutus tehdään yhteistyössä StoryTV ja Audio Saimaan kanssa.

Onko sinulla tiedossa joku vanhan kansan tietäjä tai entisajan rekvisiittaa? Käännämme kaikki kannot ja toivomme teiltä vielä lisää aineistoa.

eräterveisin,
Markus

IMMOLA